1994: Bahçeşehir Kolejinin Doğuşu
Bahçeşehir Koleji, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumlarının (BUEK) bir üyesi olarak 1994 yılında İstanbul Bahçeşehir’de açılan ilk kampüsüyle eğitime başladı.
Dinamik ve yenilikçi eğitim yaklaşımını, BUEK’in tecrübesiyle birleştiren Bahçeşehir Koleji, Türkiye’nin dört bir yanındaki kampüslerinde öğrencilerini kaliteli eğitimle buluşturuyor.
30. Yılında Eğitimde Bahçeşehir Koleji Vizyonu
Bahçeşehir Koleji kurulduğu 1994 yılından bu yana özgün eğitim modelleriyle Türkiye’ye yenilikçi eğitime öncülük ediyor. Türkiye’de STEM eğitimini uygulayan ilk eğitim kurumlarından olan Bahçeşehir Koleji; Kişiye Özgü Öğretim Modeli (KÖM), Yapay Zekâ Okuryazarlığı, Master 6, Master Junior, Master First, Çift Dilli Eğitim gibi eğitim modelleri; Kodlama ve Robotik, Together, Sosyal Takip Programı (STP) gibi eğitim uygulamaları ile eğitimdeki yenilikçilik vizyonunu sürdürüyor. Bahçeşehir Koleji akademik birimleri tarafından tasarlanan yenilikçi öğretim programları MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı onayıyla Türkiye genelindeki tüm öğrencilere sunuluyor.
Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liseleri
Geleceğin teknolojisine yön verecek, ülkemizi küresel ölçekte teknoloji liderleri arasında konumlandıracak genç bilim insanları yetiştirmek üzere ilk kampüsü 2006 yılında Bahçeşehir’de kurulan Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi, Türkiye’nin ve dünyanın saygın eğitim kurumları arasında yer alıyor.
Türkiye’de STEM eğitiminin uygulandığı ilk liselerden olan Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi; akademik ve teknolojik alt yapısı güçlü, araştırmacı, yenilikçi, üretken bir nesil yetiştiriyor. Fen eğitimini yalnızca fen derslerine odaklanan tek yönlü bir yapıdan çıkaran Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liselerinde öğrenciler akademik başarılarının yanında sosyal yönleri gelişmiş, yabancı dile hâkim, dünyayla bütünleşmiş kültürel donanıma sahip bireyler olarak yetişiyor.
İstanbul Bahçeşehir’deki ilk Fen ve Teknoloji Lisesi kampüsünün ardından Türkiye’nin dört bir yanında açılan 20’ye yakın Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji ile mezunları, dünyanın en prestijli üniversitelerinden tam burslu kabul alıyor, uluslararası yarışmalarda aldıkları derecelerde Türkiye’yi başarıyla temsil ediyorlar.
Bahçeşehir Kolejinin Dönüm Noktaları
1994 Bahçeşehir Koleji, Uğur Dershanelerinin Kurucusu Enver Yücel tarafından dünya standartlarında eğitimi Türkiye’de yaygınlaştırmak amacıyla kurularak 1994–1995 eğitim öğretim yılında; iki anaokulu, dokuz ilkokul ve üç orta hazırlık sınıfında toplam 222 öğrenci ile İstanbul Bahçeşehir’deki kampüsünde eğitime başladı.
1998 Bahçeşehir Üniversitesi kuruldu.
2003–2004 eğitim öğretim yılında Bahçeşehir Koleji Bursa’da bir kampüsünü açarak eğitim hizmetini İstanbul dışına taşımanın ilk adımını attı.
2005–2006 eğitim öğretim yılında İstanbul-Yeşilköy’de bağımsız anaokulu açıldı.
2005–2006 Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi kuruldu.
2006–2007 Bilgisayarlı eğitimin ilk adımı olan “Class Mate” çalışması başladı. Kişiye Özgü eğitim Modeli (KÖM) uygulanmaya başladı.
2008 yılında ABD’deki non-profit eğitim organizasyonu Bahçeşehir Kolejine “Eğitimde Mükemmellik Mavi Kurdele” ödülü verdi.
2008 Enver Yücel’e Türkiye Büyük Millet Meclisinden Üstün Hizmet Ödülü.
2012 ABD’li fon ortağı Carlyle grubu ile yatırım ortaklığı yapıldı. Aynı yıl Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi kuruldu.
2013 Çift Dilli Eğitim Sistemi uygulanmaya başlandı. Dijital Dünya Okulu tanıtıldı. 21. yy. Ortaklığı Platformuna Türkiye’den tek eğitim kurumu olarak üye olundu.
2013–2014 İstanbul Anadolu yakasındaki ilk kampüs olan Bahçeşehir Koleji Ümraniye Kampüsü açıldı. Apple iş birliği ile dijital eğitim içeriği genişletildi.
2014–2015 STEM+A eğitimi, kodlama ve robotik eğitimi Bahçeşehir Kolejinin tüm kampüslerinde uygulanmaya başladı.
2014 Enver Yücel, Birleşmiş Milletler himayesinde gerçekleşen ve yıl boyunca süren BM etkinliklerinin ödüllendirildiği “UNCA Ödülleri”nde “Küresel Eğitime Katkı Ödülü”ne layık görüldü. Enver Yücel’e ödülü Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon tarafından takdim edildi.
2015 Bahçeşehir Koleji 1. Çocuk Bienali düzenlendi.
2016 Dünyanın ilk STEM Bienali olan Bahçeşehir Koleji 1. STEM Bienali düzenlendi.
2016 1. Bahçeşehir Koleji Spor Olimpiyatları düzenlendi.
2016 Carlyle grupta bulunan tüm hisseler Enver Yücel ve Hüseyin Yücel tarafından geri alındı.
2016 Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi robotik takımı INTEGRA 3646 New York’ta düzenlenen Dünya Robotik Turnuvası’nda Chairman Award’u kazandı. Bu ödül, Fen ve Teknoloji Liseleri robotik takımlarının dünya çapında kazanacağı pek çok büyük ödülün ilkiydi.
2016–2017 Türkiye’de ilk kez uygulanan lise geçiş modeli Apply FenTek uygulaması başladı ve Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liselerine bu uygulamayla öğrenci kabul edildi. Yabancı dil eğitiminin bir uygulaması olan Together başladı.
2018-2019 Yapay Zekâ Tabanlı Kişiye Özgü Öğrenme Dijital Eğitim Platformu Metodbox tüm kademelerde kullanılmaya başlandı.
2019-2020 Yapay Zekâ Okuryazarlığı dersleri başladı. Bahçeşehir Koleji, Türkiye’de yapay zekâ okuryazarlığı dersi uygulayan ilk K12 kurum oldu.
2021-2022 “Değişim Eğitimle Başlar” mottosu ile “İklim Değişikliği Eğitim Modülü” başlatıldı. Bahçeşehir Koleji İklim Değişikliği Zirvesi düzenlendi. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Yardımcısı ve BM Eğitim ve Araştırma Enstitüsü (UNITAR) Direktörü Nikhil Seth, zirveye onur konuğu olarak katıldı.
&