BAHÇEŞEHİR KOLEJİNİN EĞİTİM ORTAĞI OLDUĞU “GELECEĞİ YAZIYORUM” PROJESİ KAPSAMINDA “TASARIM ODAKLI DÜŞÜNME” TEMALI ATÖLYELER DÜZENLENDİ
Garanti Bankası tarafından çocuklara teknoloji ve yaratıcılık kültürünü aşılamak ve 21. yüzyıl becerileri kazandırmak amacıyla başlatılan ve Bahçeşehir Kolejinin eğitim ortağı olduğu “Geleceği Yazıyorum” projesi kapsamında düzenlenen “Tasarım Odaklı Düşünme” temalı atölyeler, 6 Mayıs’ta gerçekleşti. 6 Mayıs’ta BAU Galata Kampüsü ve Bahçeşehir Kolejinin Ümraniye, İzmir Bornova, Ankara İncek, Diyarbakır, Antalya Döşemealtı, Ordu Giresun, Şanlıurfa, Elazığ, Kayseri kampüsleri olmak üzere 10 lokasyonda gerçekleşen atölyeler yoğun bir katılımla gerçekleşti.
8-13 yaş arası tüm okullardan öğrencilere açık olarak düzenlenen atölyeler, Scratch yazılım geliştirme platformu ve programlama dili çalışmasıyla başladı. Yazılım atölyesinin ardından öğrenciler, LEGO’nun WeDo 2.0 setinden yararlanarak birer robot yaptı ve robotları çalıştıracak kodlar yazdılar. Atölyede kodun, “Geleceğin bankalarında ihtiyaç duyulan robot tasarımı nasıl olmalı?” sorusuna cevap verilecek şekilde tasarlanması istendi. Etkinlik sonunda atölyelere katılan çocuklar, programını yazdıkları robotun prototipini eğitmenlere sundu.
Atölyelerin BAU Galata Kampüsü’ndeki ayağında katılımcı öğrencilerin ailelerine yönelik kodlama ve mindful eğitimine yönelik veli semineri gerçekleştirildi. Veli seminerinin açılışında konuşan Bahçeşehir Koleji Ortaokul ve Lise Eğitimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Özge ASLAN, kodlama eğitiminin önemi ve Bahçeşehir Kolejlerinde verilen kodlama eğitimiyle ilgili bilgiler verdi. Çocukların “geleceğin dili” olarak adlandırılan kodlamayla tanışmasına destek olan bu projenin önemini vurgulayarak sözlerime başlayan Dr. Özge Aslan, “Yeni sanayi devrimi” olarak anılan Endüstri 4.0’ın bugün bildiğimiz anlamda dünyayı değiştireceğini, buna bağlı olarak çok yakın bir gelecekte üretimden günlük hayata kadar her alanda kodlama bilgisinin okuryazarlık kadar önemli olacağını düşündüğünü söyledi. “Eğitimciler olarak çocuklarımızı bu büyük değişime ayak uydurabilen bireyler olarak yetiştirmek üzere büyük bir sorumluluk üstleniyoruz” diyen Dr. Özge Aslan, sözlerine “Bahçeşehir Kolejinde önceliklerimizin başında, değişen dünyaya ayak uydurabilen bireyler yetiştirmek geliyor. Bilimin ışığında ilerleyen, teknolojinin yalnızca birer kullanıcısı değil öncülüğünü de yapabilecek bir nesil yetiştirmeyi, ülkemizin geleceğine karşı en büyük sorumluluğumuz olarak kabul ediyoruz. Bu nedenle Türkiye genelindeki tüm kampüslerimizde uyguladığımız STEM+A eğitimi kapsamında, kodlama eğitimini 5 yaşından itibaren başlatıyoruz. Çocukların 5 yaşından itibaren kodlamayla tanışması, algoritmik düşünme becerisini geliştirerek, hayatın her alanında çözüm odaklı ve başarılı bireyler olmalarını sağlıyor. İlerleyen yaşlarında robotik çalışmalarıyla devam ederek bu becerilerini pekiştiriyorlar. Bahçeşehir Koleji olarak daha çok çocuğumuzun bu eğitimden yararlanması için elimizden gelen desteği vermekten mutluluk duyuyoruz. Garanti Bankası gibi önemli bir kurumumuzun kodlamanın yaygınlaşması için gösterdiği gayrete destek vermekten mutluluk duyuyoruz” şeklinde devam etti ve velilerin sorularını yanıtladı.
&