22 Mart 2022

BAU Konservatuar ve Bahçeşehir Koleji iş birliği ile Halk ozanı Aşık Veysel vefatının 49’uncu yılında anıldı

BAU Konservatuar ve Bahçeşehir Koleji iş birliği ile Halk ozanı Aşık Veysel vefatının 49’uncu yılında anıldı.

Halk ozanı Aşık Veysel, vefatının 49’uncu yılında Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Konservatuar ve Bahçeşehir Koleji iş birliği ile düzenlenen etkinlikte Ordu’da anıldı.

BAU Konservatuar ve Bahçeşehir Koleji iş birliği ile Ordu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen “2. Geleneksel Ustalara Saygı Programı”nda salon seyircilerle dolup taşarken, usta sanatçılar ve öğrencilerin sergilediği performanslar izleyicilerden tam not aldı.

Aşık Veysel'e yakışan anma programı

BAU Global ve Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları (BUEK) Başkanı Enver Yücel, Genel Müdür Yardımcısı Savaş Boyar ile Ordu-Giresun Enver Yücel Kampüsü Lise Müdürü Semra Ebil’in açılış konuşmalarının ardından gecede Ümit Tokcan, Cengiz Özkan, Serdar Şenel ve Sedat Şener sahne aldı. Anma gecesinde İstanbul Senfoni Korosu’nun Akapella seslendirmesi, BAU Anadolu Müzikleri Topluluğu ve Ordu-Giresun Enver Yücel Kampüsü Lise Korosu beğeni topladı.

Enver Yücel: “Aşık Veysel, Türkiye’nin ortak değeri”

Programın açılış konuşmasını yapan Enver Yücel, Aşık Veysel’i anma programında çok değerli iki ses olan Ümit Tokcan ve Cengiz Özkan’ı Ordu’da, kendi memleketlerinde, katılımcılarla buluşturmaktan mutlu olduklarını belirtti. Yücel, “Bu buluşmanın iki sebebi var; sizlerle bu değerleri buluşturabilmek, bu değerleri anlayabilmek. Vesile olan ise Aşık Veysel. O, Türkiye’nin ortak bir değeri, mirası. Bize çok öğretisi var, incelenmesi gereken çok yanı var. 7 yaşında gözlerini kaybetmiş, 79 yaşında vefat etmiş, 7 sene ne gördüyse onu bizlere bugüne kadar sözleri ile anlatabilmiş. Bize en çok öğrettiği şey ise birlikte yaşama kültürü. Sevgi ve barış içinde kardeşçe yaşamayı anlatmış. Ruhu şad, mekânı cennet olsun. Vefatının 49’uncu yılı için buradayız. 50’nci yılını da dilerseniz yine Ordu’da çok büyük bir etkinlik ile yapalım. 50. Yıl anma programına da hem konservatuarımız hem de Ordu’daki Bahçeşehir Kolejimiz ev sahipliği yapar.” dedi.

“Türkiye’nin her noktası bizim. Ülkemizin her noktasında olan bir eğitim kurumuyuz”

Enver Yücel ayrıca öğrenmenin artık sadece sınıflarda olmadığını ifade ederek, “Türkiye’nin her noktasında hizmet veren bir eğitim kurumuyuz. Öğrenim artık sadece sınıflarda değil, her alanda ve her yerde. Biz Kulakkaya Yaylası’nda Zifin Otel’de dünyanın en büyük teknoloji firmalarından birisi olan Huawei’nin CEO’larını kabul ettik, ‘Kulakkaya’yı nasıl akıllı şehir yapabiliriz?’ diye anlattık. Bölgemizin dünyada çok eşi ve benzeri olmayan çok önemli bir yer olduğunu önce bizlerin anlaması gerekiyor. Aşık Veysel’in öğretilerini içselleştirmemiz lazım. Bir eğitimci olarak çocuklarımızın kültürlerini, medeniyetlerini bilerek, farkında olarak, benimseyerek gelişmesi lazım. Her alanda gelişirse ancak kültür ve medeniyetine bağlı olmaz, bu değerleri özümsemezse o çocuğun bir tarafı eksik kalmış demektir. Onun için biz

Türkiye’nin her noktasında var olan bir eğitim kurumu olarak, ‘Türkiye’nin her noktası bizim ülkemizin önemli bir toprağı, önemli bir güzelliğidir’ düşüncesi ile hareket ettik.” şeklinde konuştu.

 

&
 
 
 

Paylaşın