08 Mayıs 2019

Bahçeşehir Koleji “Okul Öncesi Eğitim Zirvesi”nde Dünya Okulu Vizyonunu Anlattı

Gelecek Eğitimde Platformu tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Okul Öncesi Eğitim Zirvesi”, 4 Mayıs 2019 tarihinde “Yeteneğini Keşfet” temasıyla Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşti. Zirvede Temel Eğitim Genel Müdürü Dr. Cem Gençoğlu tarafından Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ’a “Türkiye’de Yenilikçi Eğitime Katkı Yapan Okul” ödülü takdim edildi. Bahçeşehir Kolejinin zirve destekçileri arasında yer aldığı etkinlikte açılış konuşmasını Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ gerçekleştirdi. Bahçeşehir Koleji Genel Müdür Yardımcısı Hale Güneş de zirvede konuşma yaparak Bahçeşehir Kolejinin Dünya Okulu Programı’nı anlattı.

Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, erken çocukluk eğitimini sahiplendiklerini belirterek, “Beş yaşından itibaren kodlama öğretiyor, öğrencilerimizin geleceğin dünyası için hazır olmaları adına altyapı kazandırıyoruz” dedi.

Bahçeşehir Koleji, ‘Okul Öncesi Eğitim Zirvesi’nde, ‘Türkiye’de Yenilikçi Eğitime Katkı Yapan Okul’ ödülünün sahibi oldu. ‘Yeteneğini Keşfet’ temasıyla Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen zirve, Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ ve Bahçeşehir Koleji Genel Müdür Yardımcısı Hale Güneş katılımıyla gerçekleştirildi.

“Öğrencilerimizi Geleceğin Dünyasına Hazırlıyoruz”

Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, erken çocukluk eğitiminin tüm yaşamı şekillendiren, bireyin yaşamında, kariyerinde belirleyici bir dönem olduğunu belirterek, “Bahçeşehir Koleji olarak erken çocukluk eğitimini sahiplenen bir kurumuz. Bu konuda elimizi taşın altına koyuyoruz. Beş yaşından itibaren kodlama öğretiyor, öğrencilerimizin geleceğin dünyası için hazır olmaları adına altyapı kazandırıyoruz” diye konuştu.

“P21’in Türkiye’deki İlk Üyesiyiz”

Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda güncelledikleri Dünya Vatandaşlığı Programına da değinen Özlem Dağ, “Programımızı, Birleşmiş Milletler tarafından ortaya konulan Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda derinleştirdik. Dünyanın önde gelen kurum kuruluş ve fikir öncülerinin “21’nci Yüzyıl bireyleri yetiştirmek için nasıl bir eğitim olmalı?” sorusuna cevap bulabilmek için oluşturduğu P21’e (Partnershipfor 21 Century Skills / 21. Yüzyıl Becerileri Ortaklığı) üye olduk. Bahçeşehir Koleji olarak, öğrencilerin akademik ve üretken bireyler olmak üzere yetiştirilmesi gerektiğine inanan iş çevrelerini, eğitim liderlerini ve karar mekanizmalarını bir araya getiren uluslararası bir organizasyon olan P21’in Türkiye’deki ilk üyesi konumundayız” ifadelerini kullandı.

“Çocukların Merak Duygusunu Geliştirmeliyiz”

Kuruluşlarından beri ‘dünya vatandaşları yetiştirmek’ ilkesi ile hareket ettiklerini belirten Dağ, “Bilimin ve teknolojinin hızla değiştiği bu dünyada, öğretmenler, eğitim kurumları, eğitime emek veren herkes bu nedenle çok daha kıymetli. Çünkü bugün okullarda eğitim vermeye başladığımız çocukları 2030-2040’ların dünyasına hazırlıyoruz. Çocukları bu belirsizliğe hazırlarken kazandırmamız gereken pek çok yetkinlik var ama temel şey; merak duygusunu geliştirebilmek. Onlara iletişim, eleştirel düşünme, algoritmik düşünme ve tasarım becerileri kazandırmalıyız ki bu becerilerle birlikte teknolojiyi kullanarak hayal ettiklerini, düşündüklerini, tasarladıklarını hayata geçirebilsinler. Hem kendilerine, hem içinde yaşadıkları topluma, hem de dünyanın ihtiyaçlarına, sorunlarına çözümler üretebilsinler” dedi.

Zirvede konuşma yapan Bahçeşehir Koleji Genel Müdür Yardımcısı Hale Güneş ise Dünya Vatandaşlığı Programı hedeflerini anlatarak eğitim uygulamalarına entegrasyonu hakkında bilgi verdi. Eğitimin dünyadaki sorunların çözümü için tek çıkış yolu olduğunu söyleyen Güneş; “Dünya genelini etkileyecek 5 büyük risk var ve bunu bertaraf edecek yegâne şey eğitim.” dedi.

&
 
 
 

Paylaşın