28 Ocak 2019

Bahçeşehir Koleji BETT Show'da Dünyaya Stem Eğitimini Anlattı

Eğitim dünyası Londra’da buluştu. Dünyanın en büyük eğitim teknolojileri fuarı BETT Show 23-26 Ocak tarihleri arasında Londra’da Excel fuar alanında düzenlendi. Türkiye’den de Bahçeşehir Koleji, BAU Global çatısı altında ülkede öncüsü olduğu STEM eğitim anlayışını farklı coğrafyalardan eğitimcilerle paylaştı.

 

1985 yılından bu yana düzenlenen ve dünya genelinde 800’ü aşkın şirketin katıldığı fuarda Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel katılımcılara Türkiye’de öncüsü oldukları STEM eğitimini anlattı.

 

Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liselerinden öğrencilerle birlikte fuara gelenlere hitap eden Hüseyin Yücel, söze BETT fuarına katılma amaçlarıyla başladı. “Bahçeşehir Koleji STEM eğitiminin ülkemizdeki öncüsü. Türkiye’de bu eğitimi uygulayan ilk eğitim kurumlarından biriyiz. Öğrenciler STEM ile bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik disiplinlerinin her birinden yararlanmayı ve bunu hayatta karşılarına çıkan problemleri çözmek için bir arada kullanmayı öğreniyorlar. Endüstri 4.0’a hazırlanan dünyanın önde gelen ülkeleri de bu eğitime çok kıymet veriyorlar. Biz de bu nedenle STEM eğitiminin detaylarını dünyanın farklı ülkelerinden eğitimcilerle BETT Show’da paylaşıyoruz. Hem de yeni teknolojileri ülkemize getirmek, yine öncü olmak için bilgiler alıyoruz.

 

Biz yalnızca yöneticiler, akademisyenler, öğretmenler olarak da gelmedik. Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liselerimizin robotik takımlarından 5 öğrencimiz de burada.  Hatırlayacaksınız İstanbul’da bir köpek kuyuya düşmüş, günlerce kurtarılmayı beklemişti. Adına “Kuyu Köpek” demiştik hatta. Bizim okulumuzun öğrencileri o köpeği kurtarmak için bir robot kol geliştirmişti. Yalnızca bizim ülkemizde değil, dünyanın farklı ülkelerinde bu çocuklarımız takdir edildi. Onlar da fuarda kuyu köpeği nasıl kurtarmaya çalıştıklarını, nasıl bir teknoloji geliştirdiklerini anlattılar. Biz anlatıyoruz şu eğitimi veriyoruz, şöyle yapıyoruz diye… Ama işte somut örnek burada. Bu çocuklarımızın gösterdiklerinde. Kuyu köpek için yaptıkları robot kol, STEM uygulamasının hayata nasıl dokunduğunun göstergesi. O yüzden onların burada, elde ettikleri başarıları bizzat anlatmaları çok kıymetli.” ifadelerini kullandı.

 

Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel ve Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şirin Karadeniz’ın da konuşma yaptığı fuarda, Nakkaştepe 50.yıl Kampüsü Robotik takımı Cosmos ve Bahçeşehir Kampüsü Robotik takımı INTEGRA 3646 üyeleri de birer sunum gerçekleştirerek ödül alan Mülteci projesi ve yurt içi ve yurt dışında büyük yankı yapan Kuyu Köpeği Projelerini katılımcılarla paylaştı.

 

Öğrencilerin Projelerine Büyük İlgi 

Bahçeşehir Koleji Nakkaştepe 50. Yıl Kampüsü Fen ve Teknoloji Lisesi 10. Sınıf öğrencisi Selin Uzun, “Geleceğin problemlerinin çözümüne odaklı olduğunu düşündüğümüz dört adet ana projemizden bahsettik. Bunlardan ilki Bio-Hive adını verdiğimiz projemiz. Arı nüfusu günden güne azalıyor. Çok küçük olsalar da bu canlılar bizim için çok önemli. Dışardan gelen nemin içeri sızmamasını sağlayan, içi ısıyı koruyan ve dengeleyen bir kovan oluşturduk.” dedi.

Projenin büyük ilgi çektiğini ve arıcılardan da tam not aldığını belirten Uzun, “Projemizi Intel’in düzenlediği bir yarışmaya gönderdik. Bunun sonucunda kendi dalında bir birincilik bir de üçüncülük ödülü kazandık.” dedi.

Bahçeşehir Koleji Nakkaştepe 50. Yıl Kampüsü’nde 10. Sınıf öğrencisi Eren Erdoğan ise mültecilere yönelik önemli bir projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, “12 haftalık bir programla 8-12 yaş aralığındaki öğrencileri okulumuzda ağırlayarak onlara Türkçe ders vererek yardımcı olmaya çalıştık. Sonrasında Türkçe öğretirken fark ettik ki robotik sistemlerle ve inovasyonla son derece ilgililer. Bu konunda da elimizdeki imkanları onlarla paylaştık.” ifadelerini kullandı.

&
 
 
 

Paylaşın